ΜΙΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
01 Μαϊ 2020

ΜΙΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Μια αλλιώτικη Πρωτομαγιά... όχι ελεύθερη στις εξοχές ή ξέγνοιαστη σε κάποιο νησιώτικο τοπίο, όμως γεμάτη πολύχρωμες ευωδίες από τους κήπους μας και κυρίως με θετική διάθεση!

Μια Πρωτομαγιά, που θα τη θυμόμαστε για καιρό ακόμη, για την πρωτότυπη εσωτερικότητά της

Η φύση εξελίσσεται έτσι κι αλλιώς, μοσχοβολάει, η άνοιξη με τη μαγιάτικη ζεστασιά της, μας θυμίζει ότι ο κύκλος της ζωής δεν σταματά. Μνήμες από άλλες Πρωτομαγιές μας κατακλύζουν, μαζί με το συμβολικό μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς, που τόσοι άνθρωποι πάλεψαν για πιο ανθρώπινες εργασιακές συνθήκες, σε πολλές χώρες του κόσμου.

Κι αν αυτή τη φορά δεν έχουμε πολλές επιλογές, για να φτιάξουμε το στεφάνι μας, μπορούμε να το ζωγραφίσουμε, με τα πιο ζωντανά χρώματα, μπορούμε να ψάξουμε στίχους αφιερωμένους στην Πρωτομαγιά ή αντίστοιχα τραγούδια.

"Τη φίλη μου την έλεγαν Πρωτομαγιά... άνοιξη μύριζε ολάκερη, στα μάτια της ολάνθιστα παρτέρια, χρώματα εφηβείας και η φωνή της ταξίδευε το αθάμπωτο όνειρο... τα αισθήματα έχουν χρώμα, φως, φωνή..."

Μάιος, λοιπόν, ας τον αφιερώσουμε στα παιδιά μας, προσδοκώντας ότι θα συνεχίσουν να γελούν αυθόρμητα και ηχηρά: "Μάιος δεν έχει λάμδα ούτε ρο, στη γλώσσα να βουλιάζει, είναι από άλφα καθαρό κι όταν γελάς, σου μοιάζει".

Ας χαμογελάσουμε και ας καλωσορίσουμε τον Μάιο με άρωμα αισιοδοξίας!

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες